Кои сме ние

Социални работилници КаритАрт са част от голямото семейство на Каритас София. Нашето социално предприятие работи в подкрепа на жени и деца в неравностойно положение, като чрез интерактивни занятия прокарва път на интеграцията и социализацията на уязвими групи хора в обществото. Всяка седмица се събираме в Център за работа с деца и младежи с увреждания “Благовещение”, Център за работа с деца в риск “Готови за училище” и в Център за интеграция на бежанци и мигранти “Св. Анна” и заедно с нашите доброволци творим и развиваме нови умения. Общата ни цел е да споделяме приятни моменти, да се запознаваме с нови култури и традиции и да изработваме сувенири, доходите от които отиват в подкрепа на дейността и на самите уязвими лица. При нас ще намерите картички за различни поводи, значки и висококачествени глинени изделия, изделия от кожа, прежда и текстил.

Със закупуването на уникалните ни ръчно изработени продукти, вие подкрепяте хора в нужда и техните семейства, които имат ограничен достъп до пазара на труда. При нас те изграждат и доразвиват личните и социални си умения, придобиват увереност и се чувстват пълноценни членове на обществото.

КаритАрт изпълнява и големи фирмени поръчки, като поемаме ангажимент да получите качествен и уникален продукт, който би задоволил и най-изискания вкус.

Ние вярваме, че не е страшно да си различен, страшно е да си сам в различието си.