Кои сме ние

Защо започнахме нашето социално ателие

От близо 20 години Центърът за социална рехабилитация и интеграция за хора с увреждания „Благовещение” на Каритас София осигурява арт терапия и трудотерапия за хора с увреждания. Когато започнахме да продаваме продуктите на пазари в София, идеята за развитие на социално предприятие дойде естествено.

Купиха се машини за рязане, релефни изображения (ембосинг) и изработка на значки и започнахме да произвеждаме най-различни картички и сувенири за различни поводи през цялата година. Продължихме да продаваме на базари, както и да произвеждаме по-големи поръчки за компании като Загорка АД, Ники ЕООД и Посолство на Полша.

Едновременно с това и други проекти на Каритас София също развиваха дейности, свързани с изкуства, включително жени бежанки и български жени, които изработват сувенири заедно, както и нашият проект във Факултета, където децата от ромски произход участват в дейности, включително творчески работилници.

Радостни сме, че събрахме всички тези дейности в едно общо социално ателие, което нарекохме КаритАрт. Сега можете да откриете красиви картички, сувенири и подаръци, направени от:

  • Хора с умствени и физически увреждания
  • Жени и деца, търсещи и получили международна закрила
  • Деца и семейства в риск

Всички наши творци получават заплащане за своята работа, а всяка друга печалба от продажбите на нашите продукти се връща директно в проекти, подкрепящи тези групи хора.